Σάββατο 19 Απριλίου 2014

«Η μάχη της κάλπης» στο Πήλιο

«Η μάχη της κάλπης» ξεκίνησε στην περιφέρεια του Νομού με αρκετές ήδη ανατροπές στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Για όσους γνωρίζουν τον εκλογικό και πολιτικό χάρτη ανά περιοχή, τόσο το Ανατολικό Πήλιο όσο και το Νότιο Πήλιο θα είναι δύο από τις περιοχές που το βράδυ της Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών , τα αποτελέσματα θα αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή 



Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έθεσε στους υποψήφιους δημάρχους τόσο στο Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου όσο και στο Νότιο Πήλιο το ερώτημα «ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών για να απαντήσουν :

Στο Νότιο Πήλιο

Κατερίνα Τσερκέζη: «Θέλουμε να έχουμε φωνή, μέσα από τα Τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια, μέσα από Επιτροπές, μέσα από ουσιώδη διαβούλευση και Λαϊκές Συνελεύσεις και όχι από προαποφασισμένες διαδικασίες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Η πρόοδος και η ανάπτυξη του Ν. Πηλίου απαιτεί μια άλλη οικονομική και κοινωνική δέσμευση με διαφάνεια και ισότητα στη διαχείριση του προϋπολογισμού του Δήμου, αλλά και των φυσικών πόρων, με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες. Τα νερά, η γη, τα δάση, η θάλασσα και οι παράκτιες περιοχές, είναι το κοινό κεφάλαιο των κατοίκων, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν αλλά και να το διατηρήσουν για τις επόμενες γενεές.
Αντίθετα η «μεγαλομανία» με «μεγάλα έργα» και η εμμονή των «ξένων» επενδυτών να εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της περιοχής, καταλήγουν εύκολα στην παραβίαση των συμφωνηθέντων όρων, σε οικονομική αδιαφάνεια και στη καταστροφή του περιβάλλοντος. Ακόμα, για να πάει ο τόπος μας μπροστά, μαζί με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, θα πρέπει να προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στη Παιδεία, στην Υγεία και στις Δημόσιες Μεταφορές».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου